
...

Tilslørte bondepiker
Tilsørte bondepiker er den norskeste av de norske dessertene! Her kombineres alt det beste norsk landbruk har å by på, friske og søte epler kombinert med luftig krem og sprø kavring!
Tilslørte bondepiker kombinerer enkle ingredienser til en himmelsk smaksopplevelse. Denne tradisjonelle retten består av lag med saftige epler, gjerne krydret med kanel, som blandes med sprøtt, søtt brødsmuler og toppes med et fyldig kremlag. Eplene gir en naturlig friskhet, mens de karamelliserte smulene tilfører en deilig tekstur og dybde. Denne desserten er både nostalgisk og tilgjengelig, og kan lages på et øyeblikk med ingredienser man ofte har hjemme.
Tilslørte bondepiker er en perfekt avslutning på et måltid og en skikkelig smakfull måte å utnytte eplesesongen på!
(5/5)
45 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Skyll eplene og fjern kjernen. Kutt i biter og ha over i en kjele. Ha i vann og kanel, la koke i 20-30 minutter. Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor. Avkjøl.
Ha smør i en stekepanne og smelt. Tilsett knuste kavringer, sukker og kanel. Stek gyllent i 5 minutter. Avkjøl.
Pisk fløte, med sukker og frøene fra vaniljestangen.
Anrett et glass lagvis og pynt med sitronmelisse.
Tips 1! Prøv også tilslørte jordbær,- eller plommepiker
Tips 2! Man kan også skrelle eplene før koking, men spesielt på røde epler gir skallet en veldig flott farge på mosen.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
