top of page

...

Sylteagurk

Sylteagurk

Hjemmelaget sylteagurk er mye bedre enn de du kjøper i butikken. Det krever litt tid og arbeid, men det er absolutt verdt det.

 

Å lage sylteagurk fra bunnen av er en tidløs tradisjon som kombinerer enkle ingredienser for å skape et smakfullt tilbehør. Prosessen begynner med å velge feilfrie, små agurker som vaskes grundig. Disse legges deretter i en saltlake bestående av vann og salt, hvor de blir liggende i 24 timer for å trekke ut overflødig væske og forbedre teksturen. Etter saltingen skylles agurkene og legges lagvis i steriliserte glass sammen med de andre ingrediensene. En syltelake av vann, eddik og sukker kokes opp og avkjøles før den helles over agurkene, noe som bidrar til å bevare deres sprøhet.

 

Denne hjemmelagde metoden gir sylteagurker med en balansert smak og en tilfredsstillende knasende konsistens, perfekt som tilbehør til smørbrød, burgere eller som en syrlig komponent i ulike retter!

(4.9/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Vask agurkene godt. Bland sammen vann og salt og ha i agurkene. La de stå kaldt i 24 timer.

 

Kok opp eddik, vann og sukker. Ha i sennepsfrø, laurbærblad og hel hvit pepper.

 

Ha agurkene over på et rent sylteglass og hell over den varme syltelaken. Ha på lokket og kjøl ned til romtemperatur. Sett glassene i kjøleskapet i minst 1 dag, men helst dager.

 

Så lenge du har vært nøye og holdt glassene rene er holdbarheten ca. 6 måneder.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page