
...

Suksessterte
Sprø og seig mandelbunn toppet med suksesskrem! Deilig smak av vanilje.
Suksessterte, også kjent som "suksesskake" eller "gulkake", er en klassisk norsk dessert som ofte pryder kakebordet ved festlige anledninger som påske, 17. mai, barnedåp og konfirmasjoner.
Kaken består av en saftig mandelbunn laget av malte mandler og stivpiskede eggehviter, noe som gir en naturlig glutenfri base med rik nøttesmak. Toppen dekkes av en karakteristisk gul krem laget av eggeplommer, sukker, fløte og ekte smør, som gir en silkemyk og fyldig smak. Toppes gjerne med friske bringebær.
Suksessterte er ikke bare en fryd for ganen, men også et vakkert innslag på ethvert dessertbord, med sin lyse gule krem som symboliserer glede og feiring!
(5/5)
60 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Bland melis og malte mandler sammen.
Pisk eggehvitene stive og vend inn blandingen av mandler og melis.
Legg et bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og smør kantene av formen med smør. Hell i røren og stek i nedre del av ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter.
Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha fløte, sukker, eggeplommer og vaniljefrøene i en kjele. Varm opp under omrøring på middels varme til kremen tykner. Dette tar ca. 5 minutter og det er viktig at du rører hele tiden. Avkjøl og pisk inn romtemperert smør i terninger.
Når kaken er avkjølt brer du kremen utover kaken, topper med ferske bringebær og et dryss melis.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
