top of page

...

Suksessterte

Suksessterte

Sprø og seig mandelbunn toppet med suksesskrem! Deilig smak av vanilje.

 

Suksessterte, også kjent som "suksesskake" eller "gulkake", er en klassisk norsk dessert som ofte pryder kakebordet ved festlige anledninger som påske, 17. mai, barnedåp og konfirmasjoner.

 

Kaken består av en saftig mandelbunn laget av malte mandler og stivpiskede eggehviter, noe som gir en naturlig glutenfri base med rik nøttesmak. Toppen dekkes av en karakteristisk gul krem laget av eggeplommer, sukker, fløte og ekte smør, som gir en silkemyk og fyldig smak. Toppes gjerne med friske bringebær.

 

Suksessterte er ikke bare en fryd for ganen, men også et vakkert innslag på ethvert dessertbord, med sin lyse gule krem som symboliserer glede og feiring!

(5/5)

60 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Bland melis og malte mandler sammen.

Pisk eggehvitene stive og vend inn blandingen av mandler og melis.

 

Legg et bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og smør kantene av formen med smør. Hell i røren og stek i nedre del av ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter.

 

Del vaniljestangen og skrap ut frøene.

 

Ha fløte, sukker, eggeplommer og vaniljefrøene i en kjele. Varm opp under omrøring på middels varme til kremen tykner. Dette tar ca. 5 minutter og det er viktig at du rører hele tiden. Avkjøl og pisk inn romtemperert smør i terninger.

 

Når kaken er avkjølt brer du kremen utover kaken, topper med ferske bringebær og et dryss melis.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page