top of page

...

Ølkokt gryte med fårikålkjøtt

Ølkokt gryte med fårikålkjøtt

Denne oppskriften er basert på en klassisk norsk braisert gryterett. Ølkokt gryte med fårikålkjøtt er en robust og smaksrik rett der mørt lam får trekke i en kraft laget av øl, urter og grønnsaker.

 

Ølkokt gryte med farikål kjøtt er en smakfull og hjertevarmende rett som tar den tradisjonelle farikaloppskriften til et nytt nivå. Ølet tilfører en dyp, rik smak som kombineres perfekt med det mørt kjøttet og de myke kålbladene. Denne gryten er en perfekt kombinasjon av enkelhet og smakfullhet, og gir en fyldig og deilig middag som varmer på kjølige dager. Med få ingredienser og enkel tilberedning er denne retten en ideell valg for både hverdagsmiddag og festlige anledninger.

 

Server gjerne med kokte poteter, og du har et komplett måltid som hele familien kan nyte sammen. Her har vi valgt å bruke byggryn, men dette er helt valgfritt selvfølgelig.

 

Dette fårikålkjøttet fikk terningkast 6!

(4.9/5)

180 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det på alle sider i en panne, eller 8 min på 200 grader i airfryer.

 

Ha kjøttet over i en kjele og hell over øl sammen med laurbærblad, gulrot, timian og persille.

 

Kutt baconet i 1 cm stimler. Del soppen i 2. Grovhakk løk og hvitløk. Grovhakk persillestilkene.

 

Stek bacon sammen med sopp, persillestilker, løk og hvitløk til det får litt farge, og ha i kjelen når dette er klart.

 

Kok opp og la dette småputre i minimum 2 timer uten lokk til kjøttet er helt mørt. Etterfyll med litt vann eller kraft om det fordamper mye væske. Kjøttet bør være dekket med væske hele tiden.

 

Når kjøttet er mørt siler du av kraften og koker den ned til den tykner. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.

 

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i kjelen og hold det varmt til servering.

 

Kok byggryn etter anvisning på pakken, og ha over hakket persille ved servering.

 

Tips! Man kan bytte ut lammekjøttet med f.eks svinekjaker eller høyrygg av storfe.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page