top of page

...

Langtidskokt elggryte

Langtidskokt elggryte

En skikkelig god høstgryte, med elg og sopp. La den stå i ovnen natten over for å sikre et skikkelig mørt resultat, og slik at smakene for utviklet seg skikkelig. Man kan gjerne variere med ulike typer sopp.

 

Dette er en varmende, smakfull og rustikk rett som virkelig fremhever de dype, naturlige smakene av viltkjøtt. Elgkjøtt er magert, men med riktig tilberedning blir det utrolig mørt og saftig.

 

Ved å la gryten koke sakte over flere timer får smakene tid til å utvikle seg, og kjøttet blir så mørt at det nærmest smelter i munnen. Kombinasjonen av kraftige urter, grønnsaker og en fyldig saus gjør dette til en perfekt rett på kalde høst- og vinterdager.

 

Server gjerne med potetmos, rotgrønnsaker eller ferskt brød for å få med deg hver dråpe av den deilige sausen!

(4.5/5)

40 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Forvarm ovnen til 100 grader.

 

Del kjøttet i ca 1 cm tykke terninger.

 

Bland sammen mel, salt og pepper.

 

Vend kjøttet i melblandingen så det dekker, og rist av overflødig mel. Legg tilside.

 

Varm opp en panne på middels høy varme, tilsett smør og olje og brun kjøttet lett på alle sider. Legg tilside.

 

Fres soppen i en tørr panne og damp ut vannet.

 

Kutt løk, purre og persille grovt og finhakk hvitløk. Kutt gulrot og stangselleri i terninger.

 

Tilsett litt smør og olje i den varme pannen med sopp, og tilsett alle grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og fres på høy varme til alt er blankt og lett stekt. Legg tilside i en bolle.

 

Finn frem en stor kjele og sett på middels høy varme. Fres tomatpuré lett mens du rører, tilsett hakkede tomater, kraft og laurbærblad. Kok opp.

 

Tilsett kjøtt, sopp og grønnsaker i kjelen og ha i worchetershire og soyasaus eller soppsoya.

 

Tilsett mer vann, kraft eller tomater om væsken ikke dekker alle ingrediensene.

 

Sett gryten med lokk i ovenen og la stå natten over til kjøttet er mørt. (På 100 grader)

 

Smak til med salt, pepper og soya.

 

Server med rørte tyttebær og potetmos.

 

Tips! Denne er genial å lage en dag eller to før den skal spises, den blir enda bedre etter den har vært kjølt ned og varmet opp igjen.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page