
...
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha solsikkeolje og smør i en stekepanne og brun kjøttet på høy varme på alle sider.
Ha små poteter i en ildfast form, legg i kjøttet og hell over stekefettet.
Stek på 140 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile før servering.
Sil kraften av den ildfaste formen over i en kjele, spe i med kraft eller buljong til riktig mengde. La det redusere litt før du tilsetter maisenna, salt og pepper. Kok til ønsket konsistens.
Rør sammen tyttebær og sukker.
Slik gjør du
laster...
porsjoner
Ingredienser
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato


Helstekt ytrefilet av elg
Ytrefilet av elg er en eksklusiv og delikat råvare med masse god smak. Helstekt og servert med nyrørt tyttebær, bakte småpoteter og sjysaus.
Dette er altså en imponerende og smakfull rett som virkelig setter et preg på middagsbordet.
Elgkjøtt er kjent for sin magre, saftige tekstur og viltpregede smak, som gir en helt unik opplevelse. Når ytrefileten stekes til perfeksjon, får den en fin, karamellisert skorpe samtidig som den beholder sin mørhet og smak.
Denne retten passer perfekt til høytider, spesielle anledninger eller en helg med venner og familie. Kombinert med smakfulle tilbehør som poteter, grønnsaker og en kraftig rødvinssaus, blir helstekt ytrefilet av elg en uforglemmelig måltid som imponerer hver gang!
Ikke nok ratings ennå
60 minutter