top of page

...

Slik gjør du

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Når ferdig, sil av vannet og sett makaronien til side.

 

Del torsken i terninger på 2-3 cm. Ha terningene i en kjele med lettsaltet vann, kok opp og skru ned varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter, til den er mørt og gjennomkokt.

 

Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt til en jevn blanding dannes. Tilsett gradvis melk mens du kontinuerlig rører. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter til sausen tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

 

Ha kokt makaroni og torskebiter i sausen og vend sammen. Hell blandingen over i en ildfast form.

 

Topp gratengen med revet ost og brødsmuler.

 

Stek gratengen midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter, eller til den er gyldenbrun på toppen.

 

I mellomtiden, lag lake til råkosten ved å blande vann, eddik og sukker. Vend inn revet gulrot og la det stå kaldt mens gratengen steker.

 

Server fiskegratengen med kokte poteter og smeltet smør, og server råkost som en frisk og syrlig salat ved siden av.

laster...

porsjoner

Ingredienser

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

En smakfull reise rett over grensen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Norske plommer er i sesong, hva kan man lage?
Fiskegrateng

Fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng er enklere enn du tror, og smaker utrolig godt! I denne oppskriften har vi brukt torskefilet men du kan bruke andre typer hvit fisk etter ønske.

(4.9/5)

60 minutter

Lagre
bottom of page