top of page

...

Elgkarbonader med karamellisert løk

Elgkarbonader med karamellisert løk

Hjemmelagde elgkarbonader er utrolig godt og kan spises både til lunsj og middag, samt på brødskiven. Lag opp flere og frys ned.

 

Elgkarbonader med karamellisert løk er en tradisjonell norsk rett som fremhever de rike smakene av viltkjøtt. Elgkjøttets magre og aromatiske karakter gir karbonadene en distinkt smak som skiller seg fra vanlige kjøttkaker. Ved å blande elgkjøttdeigen med ingredienser som løk, hvitløk, egg, fløte og potetmel, oppnår man en saftig og smakfull konsistens.

 

Den sødmefylte karamelliseringen av løken tilfører en myk tekstur og en balansert kontrast til kjøttets fyldige smak. Server gjerne med tradisjonelt tilbehør som potetmos, rørte tyttebær og sesongens grønnsaker for en komplett smaksopplevelse. Denne retten er ikke bare en hyllest til norsk matkultur, men også en varmende og tilfredsstillende middagsopplevelse som passer perfekt på kjølige dager.

(5/5)

30 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Ha kjøttdeig og salt i en bolle. Kna godt sammen.

Tilsett krydder, potetmel, hvetemel og egg og rør sammen.

 

Spe på med fløte i 2-3 omganger og rør godt mellom hver gang.

 

Form deigen til karbonader. Stek i stekepanne på høy varme i 2-3 minutter på hver side.

 

Legg karbonadene til side og ha i mer smør. Ha i løk i strimler, sukker og vann. Karamelliser løken og server sammen med karbonadene.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page