
...

Elgkarbonader med karamellisert løk
Hjemmelagde elgkarbonader er utrolig godt og kan spises både til lunsj og middag, samt på brødskiven. Lag opp flere og frys ned.
Elgkarbonader med karamellisert løk er en tradisjonell norsk rett som fremhever de rike smakene av viltkjøtt. Elgkjøttets magre og aromatiske karakter gir karbonadene en distinkt smak som skiller seg fra vanlige kjøttkaker. Ved å blande elgkjøttdeigen med ingredienser som løk, hvitløk, egg, fløte og potetmel, oppnår man en saftig og smakfull konsistens.
Den sødmefylte karamelliseringen av løken tilfører en myk tekstur og en balansert kontrast til kjøttets fyldige smak. Server gjerne med tradisjonelt tilbehør som potetmos, rørte tyttebær og sesongens grønnsaker for en komplett smaksopplevelse. Denne retten er ikke bare en hyllest til norsk matkultur, men også en varmende og tilfredsstillende middagsopplevelse som passer perfekt på kjølige dager.
(5/5)
30 minutter
Vil du se hele oppskriften?
Bli en

du og,
helt gratis!
Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!


ANNONSE
Server sammen med
Ha kjøttdeig og salt i en bolle. Kna godt sammen.
Tilsett krydder, potetmel, hvetemel og egg og rør sammen.
Spe på med fløte i 2-3 omganger og rør godt mellom hver gang.
Form deigen til karbonader. Stek i stekepanne på høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Legg karbonadene til side og ha i mer smør. Ha i løk i strimler, sukker og vann. Karamelliser løken og server sammen med karbonadene.
Slik gjør du

ANNONSE

Flere oppskrifter

...
...
Populært akkurat nå

...
...

Lest denne?
Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato

Add a Title
ANNONSØRINNHOLD
Dato
