top of page

...

Elggryte

Elggryte

En rask og enkel elggryte med elgskav. Proppfull av smak og passer like godt til hverdag som når du skal imponere gjester.

 

Elggryte er en klassisk norsk rett som fremhever de rike og robuste smakene av viltkjøtt, spesielt elg. Denne gryteretten kombinerer mørt elgkjøtt med en fyldig saus laget av ingredienser som sopp, løk og fløte, noe som gir en harmonisk blanding av smaker og teksturer.

 

Tilberedningen innebærer ofte å brune kjøttet for å låse inn smakene, før det småkokes sammen med grønnsaker og krydder til det oppnår en mør og saftig konsistens. Serveres gjerne med potetmos eller kokte poteter og en skje tyttebærsyltetøy for en perfekt balanse mellom det salte og det søte. Elggryte er ikke bare en hyllest til norske mattradisjoner, men også en varmende og mettende rett som passer utmerket til kalde høst- og vinterkvelder.

(5/5)

45 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Ha smør og elgskav i en stekepanne. Brun kjøttet på høy varme i 2 minutter.

 

Rens og kutt løk og sopp i strimler. Ha det over i pannen og stek videre sammen med kjøttet  i 5 minutter.

 

Ha i kraften og la gryten småkoke i 20 minutter. Tilsett rømme og smak til med salt og pepper.

 

Topp med tyttebær og server med for eksempel potetmos!

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

5 drinker du må teste i påsken! Sol i glasset og smaken av vår
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Her er rettene du bør lage i påsken!
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
bottom of page