top of page

...

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne, som på spansk betyr "chili med kjøtt", er en robust og krydret gryterett som har sin opprinnelse i det meksikanske kjøkkenet.

 

Retten kombinerer saftig karbonadedeig med bønner og et utvalg aromatiske krydder, noe som resulterer i en fyldig og varmende smaksopplevelse. Chili con carne er ikke bare kjent for sin rike smak, men også for sin allsidighet; den kan serveres med ris, nachochips eller ferskt brød, og er ofte enda bedre dagen etter tilberedning.

 

Denne retten er en favoritt blant mange og passer perfekt til både hverdagsmiddager og sammenkomster. For en komplett matopplevelse kan du toppe chili con carne med en klatt rømme, revet ost eller frisk koriander. Oppskriften er enkel å følge og tar omtrent 45 minutter å tilberede, noe som gjør den ideell for de som ønsker en smakfull middag uten for mye arbeid.

 

Som nevnt, perfekt til middag, og enda bedre dagen etter!

(5/5)

45 minutter

Lagre
Foodie square.png
Foodie Logo hvit.png

anbefaler!

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Vil du se hele oppskriften?

Bli en

Foodie Logo hvit.png

du og,

helt gratis!

Få tilgang til alle matkurs helt gratis, lagre oppskrifter og artikler, samt få tilgang til nye oppskrifter før alle andre!

mobileImage
image

ANNONSE

laster...

porsjoner

Ingredienser

Server sammen med

Finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger.

 

Varm opp en stor gryte med litt olje. Stek løk og hvitløk på middels varme til de blir myke. Tilsett karbonadedeigen og brun den godt mens du smuldrer den opp med en sleiv.

 

Ha i paprika og tomatpuré, og stek videre i et par minutter. Tilsett hermetiske tomater, skylt og avrent kidneybønner og sorte bønner, samt kjøttkraft.

 

Rør inn spisskummen, paprika, chilipulver, salt og pepper. La gryten småkoke på lav varme i minst 30 minutter, gjerne lenger for en dypere smak. Rør om av og til.

 

Smak til med mer krydder etter ønske. Server gjerne med ris, nachochips eller brød, og en klatt rømme på toppen.

Slik gjør du

image

ANNONSE

Flere oppskrifter

...

...

Populært akkurat nå

...

...

Lest denne?

Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Hjemmelaget pasta - en smaksopplevelse verdt innsatsen
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Slik lager du den perfekte bakte poteten
Add a Title

ANNONSØRINNHOLD

Dato

Ekte norsk sjømat hører høst og vinteren til!
bottom of page